Smaak

Proef de smaak van het leven

Culinair genieten

Verwen jezelf met een culinaire uitstap. Ga zelf aan de slag tijdens gastronomische workshops of test je smaakpapillen tijdens degustaties met bekende chefs als Claudia Allemeersch of Felix Alen. Van culinaire wandelingen tot een gastronomische uitstap: geniet van een dag vol lokale producten en lekkere ingrediënten.

Of je nu van bier of van wijn houdt, lekker wild of verse Noordzeegarnalen en -mosselen verkiest: Viamundi biedt uitstappen naar je smaak. Verras jezelf en je groep met lekker eten, heerlijke dranken en een gastronomisch dagje uit. Heb je al goesting?

reizen voor Smaak

Bier & Erfgoed

Bijzonder erfgoed en specialiteiten uit de Ardennen

3 dagen / 2 nachten

Proeverijen van authentieke producten - De Ardenners houden van het goede leven! Zij laten u dan ook graag kennismaken met hun heerlijke streekproducten! Tijdens uw verblijf wordt er veel  aandacht besteed aan de menu’s!

Profiteer optimaal van uw verblijf met een gidsbegeleider die niets aan het toeval overlaat! De gids vertelt bijzondere anekdotes en feiten over de streek, toont u de idyllische plekjes en de mooiste vergezichten. En natuurlijk kan uw gids u vertellen wat de lekkerste streekproducten zijn!

PROGRAMMA:
Dag 1: Annevoie / Du Bocq / Dinant

• Bezoek met gids aan de Tuinen van Annevoie (1,5 u)

• Lunch ter plaatse, in Brouwerij Bocow

• Bezoek met gids aan Brouwerij Du Bocq met proeverij (1u)

• Diner en overnachting in hotel te Dinant

Dag 2: Dinant / Maredsous

• Kabelbaan en bezoek met gids aan de Citadel van Dinant (45 min.)

• Rondvaart over de Maas - Dinant/Anseremme/Dinant (45 min.)

• Lunch (vrij) in Dinant

• Bezoek met gids aan de Abdij van Maredsous met proeverij (1,5 u)

• Diner en overnachting in hotel te Dinant

Dag 3: Orval / Bouillon / Rochehaut

• Bezoek met gids aan de Abdij van Orval (1,5 u)

• Bier- en kaasproeverij in À L’Ange Gardien

• Lunch (vrij) in Bouillon

• Bezoek met gids aan het Kasteel van Bouillon (1,5 u)

• Vrije tijd in Rochehaut – Panoramapunt Frahan en Ardeense winkel (1 u)

prijzen vanaf 320 euro/persoon

inbegrepen in de prijs : 2 overnachtingen in 3* hotel, halfpension (3-gangenmenu excl. dranken), lunch van dag 1, in het programma genoemde bezoeken en proeverijen

 

Reis
XWAS01
Ga naar reis
Viamundi moments

Wijnen zonder geheimen

Laat je vijf dagen lang onderdompelen in de wijnen van de Bourgogne en word een echte expert. In een kleine groep ontdek je unieke plaatsen die verborgen blijven voor het grote publiek, proef en bezoek je tientallen wijngaarden, sla je babbels met enthousiaste wijnbouwers en geniet je van scherpe prijzen om rechtstreeks wijn te kopen. Van Chablis tot Côte de Nuits, en van Pinot Noir tot Chardonnay: na afloop ben je een echte Wine PPT Bourgognekenner.

 

over Edwin Vandroemme : Toen ik in 1985, na mijn studies biologie en chemie, het bedrijfsleven instapte, waren restaurantbezoeken met klanten en leveranciers een regelmatige "must". De beperkte kennis van de wijnkaart was frustrerend, maar tegelijkertijd een stimulans om lid te worden van de Vlaamse Wijngilde. 
Na 5 jaar slaagde ik in het examen van Meester-wijnproever en na 10 jaar in dat van Grootmeester-wijnproever. Toch was mijn honger naar wijnkennis nog niet gestild. 
Na verschillende cursussen leek de 3-jaar-durende cursus Sommelier Conseil de goede oplossing. In 2001 werd aan de befaamde "Université du Vin" van Suze-la-Rousse in Frankrijk het begeerde einddiploma behaald. 
Alle opgedane kennis wordt sinds het prille begin getoetst aan de realiteit. We geven geen les met "boeken- of website-kennis".  Alle vakanties worden "opgeofferd" aan wijnstudiereizen binnen en buiten Europa. Frankrijk geniet weliswaar nog steeds mijn voorkeur, al de wijngebieden zijn er ondertussen minstens éénmaal bezocht. Het is een échte passie om steeds weer met wijnbouwers over hun terroir,  hun werk in de wijngaard en hun vinificatieprocessen te spreken. 
Dit werd geapprecieerd in de vorm van verschillende wijnerkenningen : Preud'homme in de Jurade Saint-Emilion (2004)  en Commandeur d'Honneur in de Commanderie du Bontemps Médoc Graves Sauternes en Barsac(2006). 
Sinds 2001 combineerde ik  het stresserende zakenleven met 's avonds wijnlessen geven. 10 jaar later koos ik definitief en full time voor mijn grote liefde "wijnkennis" en nu bouw ik, samen met mijn vrouw Ingrid, aan ons bedrijf Wine PPT

 

Reis
MFRS 01
Ga naar reis