Cultuur

Schatten vol kunst

Ga de meesters achterna

Je houdt van kunst, geschiedenis en cultuur? Goed nieuws. Je haalt je hart helemaal op. Laat je verrassen door de kunstschatten van het Louvre. Niet in Parijs, maar dichter bij huis. In Lens. Het wereldberoemde museum opende er een nieuwe afdeling.

Schatten ontdek je ook in eigen land. In Antwerpen, Luik of Brussel. Muziek, schilderkunst, architectuur. Het komt allemaal aan bod. Ook minder bekende steden herbergen prachtig cultureel erfgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bergues in Frankrijk, of Mechelen in eigen land. Als cultuurliefhebber en meerwaardezoeker heb je je volgende bestemming voor het uitkiezen.

reizen voor Cultuur

Karl Marx tentoonstelling - Trier 2018

Jubileumjaar Karl Marx 2018 - bezoek de grote tentoonstelling in Trier van 5 mei tot 21 oktober 2018

Revolutionair, geleerde, journalist of marxist ? Karl Marx is zonder enige twijfel één van de best bekende en tegelijkertijd één van de meest omstreden en verkeerd begrepen persoonlijkheden uit de 19de eeuw. Wie verbergt zich achter deze grote naam en hoe kunnen de ideeën van Marx vanuit ons hedendaags perspectief begrepen worden ? Naar aanleiding van zijn 200ste verjaardag belichten de grote overzichtstentoonstelling van de deelstaat Rheinland-Pfalz en de twee andere partnertentoonstellingen in zijn geboortestad Trier de vele facetten van Marx als persoon en als analyticus.

Maar Trier biedt nog veel meer !!! Trier voert vele titels: oudste stad van Duitsland, centrum van de klassieke oudheid en enige Romeinse keizerlijke residentie ten noorden van de Alpen. Hiervan getuigen tot op vandaag de zeven Romeinse UNESCO-Werelderfgoedlocaties in het stadscentrum van Trier. De Onze-Lieve-Vrouwekerk, het achtste UNESCO-monument, toont dan weer de pracht van latere eeuwen.

Naast vele culturele evenementen en een spannend museaal landschap ervaart u hier ook de flair van een jong gebleven metropool waar het goed leven is. Bezoekers uit de hele wereld bevolken de schilderachtige voetgangerszone met zijn vele kleine winkels en historische gevels of slenteren omlaag naar de Moezel, waar een romantische boottocht of een heerlijk glas moezelwijn in het authentieke vissersdorp Zurlauben uw bezoek perfect afrondt. 

Laat u inspireren door ons voorstel voor een 3-daagse reis naar cultuurstad Trier en geniet tevens van de boeiende omgeving.  Tal van mogelijkheden om de tentoonstelling te combineren met een bezoek aan de stad en streek.  

Programma op maat !

Reis
XDUC 03
Ga naar reis

Reizigers vertellen

 • Reactie van een tevreden klant: 

   

  Dag Hilde,

  Dank dat we deze mooie uitstap mochten meemaken!! Proficiat aan de organisatoren, het was top. Zeker voor herhaling vatbaar!! Een bus vol krijgen kan zeker geen probleem zijn. Wist niet dat Coach Partners reizen organiseerde op dit niveau. 

  Zal zeker Viamundi aanbevelen voor onze volgende daguitstappen.

  Met vriendelijke groeten,

  M.

  https://www.viamundi.be/lens-vimy-notre-dame-de-lorette-fra-01

 • Reactie van een tevreden klant: 

  Goede middag Nele, 

  Bedankt voor de samenwerking betreffende onze dagreis naar de Vlaamse Ardennen. Deze dagreis is prima verlopen, alle leden waren zeer tevreden.

  Met dank aan de zeer goede begeleiding van Dirk, onze gids en de rijprestaties van Patrick die ons veilig de ganse dag vervoerd heeft!

  Met vriendelijke groeten,

  A.B.

  https://www.viamundi.be/vlaamse-ardennen-ovl-09

meer verhalen