Reis
XDUI 05

Duitsland: "Alles nur Geklaut?"

Nieuwste reizen

Deel jouw reis

bekijk ons programma

De speciale tentoonstelling "Alles nur geklaut?" (= "Alles gewoon gestolen?" - 23 maart tot 13 oktober 2019) laat zien hoe kennis wordt gecreëerd, gedeeld en beschermd. Ga mee op een reis door de tijd en ontdek uitvinders, vervalsers, spionnen en klokkenluiders...

Waar ligt de grens motivatie/moraliteit? Is de verspreiding van geheime informatie legitiem als deze het goede doel dient? Zijn agenten verraders of helden? 

We combineren deze 2-daagse met een bezoek aan de stad Dortmund en duiken terug in het verleden op bezoek bij ikonen uit de industriecultuur. In Zollern bezoeken we hiervan een pronkstuk "de mijnbouwinstallaties van de Dortmunder mijn" en in het zuidwesten van Dormund bezoeken we een oude Spinnerij. In deze gerestaureerde industriële monumenten komen heden en verleden tot leven.

Programma op maat uit te werken: 2-, 3- of 4-dagen.

 

Dag 1

Bochult & Dortmund

Textielfabriek Bocholt: Forum voor Textielcultuur en Dortmund

Dag 2

Mijnsite - Expo "Alles nur geklaut?"

We beginnen vandaag met een bezoek aan de mijnsite in Zollern: het "Slot van de Arbeid" is zonder twijfel één van de mooiste en meest imposante getuigenissen van het industriële verleden in Duitsland.