Frankrijk

Leven "Als God in Frankrijk"

Ontdek de schatten in de streken van Frankrijk

Een vakantie naar Frankrijk biedt de absolute diversiteit. Van de witte stranden aan de Middellandse Zee, de prachtige grootsteden in het binnenland tot aan de rust in de hooggebergtes, Frankrijk heeft voor iedereen wat wils. Als wijnliefhebber vind je in Frankrijk de beste wijnsoorten ter wereld. De hoofdstad Parijs dompelt je onder in kunst en cultuur. Als rasechte Bourgondiër geniet je van de beste Franse streekgerechten.

reizen voor Frankrijk

Viamundi moments

Wijnen zonder geheimen

Laat je vijf dagen lang onderdompelen in de wijnen van de Bourgogne en word een echte expert. In een kleine groep ontdek je unieke plaatsen die verborgen blijven voor het grote publiek, proef en bezoek je tientallen wijngaarden, sla je babbels met enthousiaste wijnbouwers en geniet je van scherpe prijzen om rechtstreeks wijn te kopen. Van Chablis tot Côte de Nuits, en van Pinot Noir tot Chardonnay: na afloop ben je een echte Wine PPT Bourgognekenner.

 

over Edwin Vandroemme : Toen ik in 1985, na mijn studies biologie en chemie, het bedrijfsleven instapte, waren restaurantbezoeken met klanten en leveranciers een regelmatige "must". De beperkte kennis van de wijnkaart was frustrerend, maar tegelijkertijd een stimulans om lid te worden van de Vlaamse Wijngilde. 
Na 5 jaar slaagde ik in het examen van Meester-wijnproever en na 10 jaar in dat van Grootmeester-wijnproever. Toch was mijn honger naar wijnkennis nog niet gestild. 
Na verschillende cursussen leek de 3-jaar-durende cursus Sommelier Conseil de goede oplossing. In 2001 werd aan de befaamde "Université du Vin" van Suze-la-Rousse in Frankrijk het begeerde einddiploma behaald. 
Alle opgedane kennis wordt sinds het prille begin getoetst aan de realiteit. We geven geen les met "boeken- of website-kennis".  Alle vakanties worden "opgeofferd" aan wijnstudiereizen binnen en buiten Europa. Frankrijk geniet weliswaar nog steeds mijn voorkeur, al de wijngebieden zijn er ondertussen minstens éénmaal bezocht. Het is een échte passie om steeds weer met wijnbouwers over hun terroir,  hun werk in de wijngaard en hun vinificatieprocessen te spreken. 
Dit werd geapprecieerd in de vorm van verschillende wijnerkenningen : Preud'homme in de Jurade Saint-Emilion (2004)  en Commandeur d'Honneur in de Commanderie du Bontemps Médoc Graves Sauternes en Barsac(2006). 
Sinds 2001 combineerde ik  het stresserende zakenleven met 's avonds wijnlessen geven. 10 jaar later koos ik definitief en full time voor mijn grote liefde "wijnkennis" en nu bouw ik, samen met mijn vrouw Ingrid, aan ons bedrijf Wine PPT

 

Reis
MFRS 01
Ga naar reis

Reizigers vertellen

 • Reactie van een tevreden klant: 

  Beste,

  Wij hebben een heel fijne uitstap gehad.

  - Alles is vlot verlopen.

  - Overal een goed onthaal.

  - Chauffeur was prima! Leuke gast, zeer goede chauffeur.

  Mvg

 • Reactie van een tevreden klant: 

   

  Dag Hilde,

  Dank dat we deze mooie uitstap mochten meemaken!! Proficiat aan de organisatoren, het was top. Zeker voor herhaling vatbaar!! Een bus vol krijgen kan zeker geen probleem zijn. Wist niet dat Coach Partners reizen organiseerde op dit niveau. 

  Zal zeker Viamundi aanbevelen voor onze volgende daguitstappen.

  Met vriendelijke groeten,

  M.

  https://www.viamundi.be/lens-vimy-notre-dame-de-lorette-fra-01

meer verhalen