Moments

Ik beleef meer in groep

Inleiding Moments

Daag je zintuigen uit
Verken onbetreden paden, laat je meeslepen door bekende koks of sommeliers of steek zelf de handen uit de mouwen. Viamundi Moments prikkelt al je zintuigen. Actief en vol beleving. Voor wie niet aan de zijlijn staat, maar volop geniet van een actieve dag. Sportief, culinair, modieus of cultureel? Je beleeft meer in groep, laat je begeleiden door professionals, kom op unieke plaatsen !

Hand in hand met toppers
Test je smaakpapillen tijdens creatieve en culinaire workshops. Topchefs als Felix Alen en Claudia Allemeersch nemen je bij de hand en tonen je de gastronomische kneepjes van het vak. Geniet van mode, muziek of architectuur in Rotterdam, Brussel of Antwerpen. Of kruip in het wiel van een Flandrien op de kasseien van Paris-Roubaix. Zelfs de Vlaamse Ardennen ontdek je op een ongeziene manier. Viamundi Moments spreken je lichaam en geest aan.

Unieke plaatsen, uitzonderlijke momenten
Bij Viamundi Moments staat alles in het teken van beleven en ervaren. Je bent geen toeschouwer, je staat mee op de bühne op unieke plaatsen en tijdens uitzonderlijke momenten. Specialisten met naam en faam dompelen je onder in hun wereld. Met smaak, sappige verhalen of pittige opdrachten. Daarbij hoort het hoogste comfort in je luxe touringcar. En om de beleving compleet te maken, krijg je een leuke goodie bag cadeau. Zo geniet je ook thuis van je bijzondere dag.

reizen voor Moments

Viamundi moments

Wijnen zonder geheimen

Laat je vijf dagen lang onderdompelen in de wijnen van de Bourgogne en word een echte expert. In een kleine groep ontdek je unieke plaatsen die verborgen blijven voor het grote publiek, proef en bezoek je tientallen wijngaarden, sla je babbels met enthousiaste wijnbouwers en geniet je van scherpe prijzen om rechtstreeks wijn te kopen. Van Chablis tot Côte de Nuits, en van Pinot Noir tot Chardonnay: na afloop ben je een echte Wine PPT Bourgognekenner.

 

over Edwin Vandroemme : Toen ik in 1985, na mijn studies biologie en chemie, het bedrijfsleven instapte, waren restaurantbezoeken met klanten en leveranciers een regelmatige "must". De beperkte kennis van de wijnkaart was frustrerend, maar tegelijkertijd een stimulans om lid te worden van de Vlaamse Wijngilde. 
Na 5 jaar slaagde ik in het examen van Meester-wijnproever en na 10 jaar in dat van Grootmeester-wijnproever. Toch was mijn honger naar wijnkennis nog niet gestild. 
Na verschillende cursussen leek de 3-jaar-durende cursus Sommelier Conseil de goede oplossing. In 2001 werd aan de befaamde "Université du Vin" van Suze-la-Rousse in Frankrijk het begeerde einddiploma behaald. 
Alle opgedane kennis wordt sinds het prille begin getoetst aan de realiteit. We geven geen les met "boeken- of website-kennis".  Alle vakanties worden "opgeofferd" aan wijnstudiereizen binnen en buiten Europa. Frankrijk geniet weliswaar nog steeds mijn voorkeur, al de wijngebieden zijn er ondertussen minstens éénmaal bezocht. Het is een échte passie om steeds weer met wijnbouwers over hun terroir,  hun werk in de wijngaard en hun vinificatieprocessen te spreken. 
Dit werd geapprecieerd in de vorm van verschillende wijnerkenningen : Preud'homme in de Jurade Saint-Emilion (2004)  en Commandeur d'Honneur in de Commanderie du Bontemps Médoc Graves Sauternes en Barsac(2006). 
Sinds 2001 combineerde ik  het stresserende zakenleven met 's avonds wijnlessen geven. 10 jaar later koos ik definitief en full time voor mijn grote liefde "wijnkennis" en nu bouw ik, samen met mijn vrouw Ingrid, aan ons bedrijf Wine PPT

 

Reis
MFRS 01
Ga naar reis