Oost-Europa

Ontdek het natuurschoon, de rijke cultuur en authentieke dorpen

Van Oostenrijk, Tschechië tot Hongarije & Polen ...

Ooit was Oost-Europa een grote onbekende voor toeristen, maar dat is ondertussen wel even anders. Het bulkt er van de prachtige historische steden, woeste bergketens en azuurblauwe meren. Bovendien kan je er nog vaak goedkoper terecht dan in mainstream toeristen steden. 

Oost-Europa is een bijzonder gebied dat zowel de avontuurlijke reiziger als de cultuurliefhebber veel te bieden heeft. Dit deel van het Europese continent heeft prachtige natuurgebieden met bossen, meren en heuvels.

Zo is er bijvoorbeeld het Tatra-gebergte, dat op de grens van Polen en Slowakije ligt. Hier kunnen liefhebbers van wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten zich volop uitleven. 's Winters is het mogelijk om er te skiën op een van de skipistes. Maar kom je op vakantie in Oost-Europa enkel voor de natuur, dan heb je niet alleen kans om een wolf in het wild te zien, maar ook zijn er beren in dit deel van de wereld. Zoek je liever cultuur en vertier? In Oost-Europa zijn er prachtige steden die dat bieden, zoals Boedapest en Praag. Niet alleen vind je in deze plaatsen veel historische gebouwen en monumenten, ook ontdek je er een rijk cultureel programma. Rustig bijkomen aan het strand kan ook in Oost-Europa. Diverse landen grenzen aan de zee, zoals Polen en Roemenië, waar je meerdere leuke badplaatsen vindt. Zowel voor een citytrip als een lange vakantie biedt Oost-Europa dus genoeg mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om door meerdere landen te reizen in Oost-Europa.

Je zult dan merken dat ieder land zijn eigen karakter heeft en zijn eigen typerende natuurschoon. Maar misschien bevalt een trip naar Oost-Europa je wel zo goed dat je besluit om gewoon vaker terug te keren en een land goed te leren kennen. In ieder geval zijn er in dit werelddeel nog genoeg nieuwe plekken te ontdekken waar weinig toerisme is. En dat merk je aan de ongerepte natuurgebieden en rustige dorpjes.

 

reizen voor Oost-Europa

Reizigers vertellen

  • Reactie van een tevreden klant: 

    "We zijn enorm tevreden over de reis naar Praag. 
    Het was super georganiseerd door Viamundi,
    de Nederlandstalige gids was zeker ook een meerwaarde." 
    (vriendenkring Beveren-Waas)